Ervaringen

“Madelief en Jan waren ontzettend enthousiast over de Zomerschool. Een leuke combinatie van school en andere leuke activiteiten. Een echte aanrader!!”

“Sofia vond het super leuk. Ze kwam elke dag enthousiast naar huis!! Het leren, de werkjes en taken vond ze ook erg leerzaam. Wij willen volgend jaar zeker weer deelnemen.”

“Mijn dochter kwam elke dag blij en tevreden terug van de zomerschool. Ze had veel plezier en de combinatie van leren en leuke dingen doen sprak aan. Ik heb geen zicht in het effect wat het werken voor haar heeft gedaan, maar het zal er zeker voor gezorgd hebben dat ze er alweer een beetje ingekomen is.
We hebben een positief beeld van de begeleiding. Lief en veel aandacht voor ieder kind.
En een hele leuke afsluiting van de week!”

“Lisa heeft 3 weken op de Zomerschool gezeten. Ze kwam elke dag heel blij en voldaan naar huis. Ze ging ook elke ochtend met enthousiasme naar de Zomerschool. Het meeste waar Lisa van genoten heeft was het maken van nieuwe vrienden. In de 3 weken heeft ze ontzettend veel geleerd, het was een zeer goede aanvulling op haar basisschool.”

“We zijn erg tevreden en hebben een goede ervaring met de Zomerschool. Voor onze oudste dochter is dit de tweede keer en voor de jongste de eerste. We kijken ernaar uit om weer te gaan.”

“Erg leerzaam en leuk, waardoor de kinderen het niet ervaren als school dat het “moet”, maar het gewoon doen for fun 🙂  – en gelijk leren.”

“Deze week hebben we veel gedaan. We begonnen de week met elkaar leren kennen en werken. De eerste dag aten we tosti’s en dat was echt heel gezellig. Dinsdag begonnen we weer met werken. Ik ging echt super lekker met rekenen. We aten toen pizza! Heel lekker en je mocht zelf bedenken wat je er op wilde. Woensdagochtend weer werken en dat vond ik saai. Maar in de middag vertelde juf Anne dat we wafels gingen bakken en dat was GEWELDIG!!!! Het was heerlijk en de week is veel lachen en giechelen :-)”

“Ik vond de zomerschool in eerste instantie spannend en twijfelde of het wel zin zou hebben. Nu vind ik de zomerschool super goed!
De kids hebben veel geleerd, dus een basis is gelegd. De juffen en meester zijn super, ze geven de kids een veilig gevoel; daardoor gaat het leren beter. Ze hebben veel geduld.
De knutseljuf is een supervrouw! Zij luistert goed naar de wensen van de kinderen en ze mogen zelf een activiteit bedenken. Ze staat voor alles open. De gymleraar was ook een topper.
De afsluiting van de week was ook erg leuk en heerlijk gegeten (ook klaargemaakt door o.a. je eigen kids)!”

“Mijn eerste ervaring, ik ben super tevreden met de Zomerschool. Goed georganiseerd, Cassidy is super blij met de Zomerschool.”

“We zijn heel erg tevreden met de bijlessen van Zohar. Mijn zoon is in 3 maanden enorm vooruit gegaan, zijn motivatie om er op school het beste van te maken is er eindelijk en zijn Cito resultaten schoten bijna boven de grafieken uit, zo goed.  We gaan nog een half jaar door om structurele verbetering vast te houden.”

“Ik vond de zomerschool een soort zomerspin met 6 poten en die poten vertegenwoordigen een activiteit. We gingen bijvoorbeeld acteren en we mochten koken voor onze ouders. We gingen ook sporten en tekenen. Tijdens knutselles hebben we ook servies beschilderd.”

“Het eten was leuk, we mochten zelf koken en boodschappen doen met z’n 2’en. Dan mochten we kiezen wat we wilden eten. We aten hotdogs, pizza, panini’s en wafels en dat was heel lekker. Ik heb pizza’s gemaakt.
Met juf Anne gingen we knutselen en borden beschilderen voor het eten. Je kon dat uit de hand doen met behulp van figuurtjes.
Je kreeg een map waar je werk in zat. Ik kreeg rekenen, geschiedenis, studievaardigheden en taal. Ik vond studievaardigheden lastig. Juf Maartje was onze begeleider. Zij was heel aardig, maar er waren ook andere juffen zoals: Rosalinde, Els, Karin en Anne.
Met Noah gingen we naar een sportveld lopen en daar gingen we voetballen, estafette, springtouwen en soort van American Football doen, alleen mocht je niet beuken.”

“Ik vond de zomerschool heel leuk. Wat we gedaan hebben is……
Weet je wat? Ik beschrijf de maandag.
Maandag was de eerste dag van de zomerschool. Eerst kregen we allemaal een map waar leerstof in stond. Dat mochten we allemaal zelfstandig maken. Tot ongeveer 10.15 uur. Toen was het pauze en aten we onze zelf meegebrachte tien uurtje op en gingen kletsen. Toen gingen we bespreken wie de lunch mocht voorbereiden en maken. Want je mag samen met nog iemand een keertje de lunch maken. Na de pauze ging iedereen weer aan het werk. Om 12.00 uur gingen 2 kinderen en een juf voor de lunch boodschappen doen. De rest werkt dan nog even door en dan naar buiten. Toen de lunch klaar was gingen we met z’n allen aan tafel en dat was weer heel gezellig. Na de lunch mogen 2 kinderen de afwas doen en de andere kinderen gaan vast naar de speeltuin. Na de afwas komen die anderen ook naar de speeltuin. We bleven ongeveer 1 uur in de speeltuin en toen kregen we drama van juf Maartje. Dat was super leuk!
Toen kwamen de ouders al en de zomerschool was heeeeeel leuk.”

“Als moeder van Parisa en haar ervaring op de zomerschool kan ik zeggen dat het erom gaat dat zij er een goed gevoel bij had en dat zij extra kennis heeft opgedaan in specifieke vakken op een onbevangen manier. Parisa is heel positief en enthousiast. Ze gaat goed voorbereid groep 8 in. Dank jullie allemaal voor de plezierige en leerzame week.”

“Deze zomerschool was heel erg leuk. In de ochtend was het altijd werken meestal samen met Jair. Daarna was het pauze en dan ging ik altijd ping-pongen met Silvano of met Jair. Ik won meestal!!!!! Daarna gingen we weer naar binnen en weer werk tot 12.00 uur en dan weer pauze en dan mochten we kiezen wat we wilde eten. Daarna gaan we weer naar buiten en hebben we een activiteit. Dan was de dag alweer voorbij.
PS: bedankt voor deze bijles.”

“Zomerschool was een super leuke week leren met juf Els, juf Maartje, juf Anne en natuurlijk juf Karin. Spelen, leren en vrienden maken; dit was de leukste zomerschool ooit!”

“Ik heb een hotdog gemaakt en leren tomaten snijden. We mochten buitenspelen en sporten met Noah. Ik heb een olifant en een bizon getekend en het is leuk om te tekenen. Alle juffen zijn fantastisch!”

“Deze week was het heel leuk, nog leuker dan ik had verwacht. We hebben ook andere leuke dingen gedaan zoals: dansen, pizza bakken, bonbons maken en tosti’s eten. Ook zijn we naar Batavia gegaan. Ik heb ook nieuwe kinderen ontmoet en vrienden gemaakt zoals : Thijs en Silvano oh en ook Laura. In de pauze ging ik meestal ping-pongen met Thijs, maar ik verloor meestal.
SUPER”

“Maandag 3 augustus, nog een beetje wennen in het begin en ik had niet het leukste en beste werk van de klas. Toen gingen we eten en daarna naar buiten. Ik had al een vriend gemaakt en we gingen samen voetballen. We gingen ook een keer pizza bakken en op dinsdag leerde ik over de korte en lange klanken. De rest van de week was leuk!”

“Ik wou nog vaker naar de zomerschool, want het was heel heel heel heel leuk. De school is heel mooi en de speeltuin was leuk. Verder weet ik niet wat ik het leukste vond.”

“Ik vond het heel leuk op de zomerschool. We gingen koken, knutselen en dansen. Ik heb ook veel geoefend met Engels en Blits (studievaardigheden). Elke keer als we iets af hadden van een opdracht kreeg je daar een sticker voor. Ik vond koken het leukst. We gingen ook naar de speeltuin Batavia.”

“Wat een bijzondere ervaring heeft Jair gehad. Iedere dag vol leuke verhalen en vooral extra uitleg voor begrijpend lezen heeft hem zekerder gemaakt. Bedankt juf Jenny, Els en Anne!”

“Lisa had het erg naar haar zin. Het was goed georganiseerd, vooral de kennismaking gesprekken s’morgens waarbij iedereen elkaar leert kennen en iedereen weer wat moet doen.”

“In het begin moest Kai wennen aan de juffen en de kinderen. Maar dinsdag vond hij het leuk en de andere dagen steeds leuker. Hij had een vriend gekregen waar hij over vertelde. Dat vond hij het leukste. Hij heeft de dingen kunnen oefenen qua taal, waar hij hulp op nodig had. Daar ben ik blij om en hij ook zei hij. Ik vond het fijn dat hij daar begeleiding in gehad heeft en ik weet nu hoe ik hem zelf verder kan helpen. Naast het leren vond Kai de activiteiten leuk.”

“Ik ben heel blij dat mijn kinderen hebben deelgenomen aan de zomerschool! Mijn kinderen hebben naast het leren, heel veel plezier gehad en hebben kunnen deelnemen aan allerlei leuke activiteiten. De docenten gaan veel verder dan het “alleen onderwijs geven”, ik heb ook veel ondersteuning en tips gehad aangaande de opvoeding. Mijn kinderen waren er warm en goed opgevangen! Mijn dank is groot aan de docenten van de zomerschool!”

“Ik had er eerst niet zoveel zin in, maar eigenlijk viel het best mee. Ik had drie goede vriendinnen, Laura, Parisa en Nataliah. Ik heb veel geleerd, vooral met de docenten. Ik vond het leuk, vooral het knutselen. Leuk-Leuk-Leuk-Leuk!”

“Ik vond het super leuk, maar ook heel leerzaam! Ik vind het jammer dat ik nu al moet stoppen. Ik maakte ook veel vrienden zoals: Laura, Nataliah en Els! Met alles denk ik dat ik omhoog ben gegaan (werk). Volgend jaar wil ik hier weer komen!”

“Onze dochter (Els) had echt helemaal geen zin om te komen. Maar volgens mij viel het mee. Heel veel heb ik er niet over gehoord, maar volgens mij vond ze het vooral heel leuk met de andere meiden. Ik hoop dat ze er wat aan gehad heeft qua schoolwerk. Daar heb ik niet veel zicht op , maar het lijkt me wel. We gaan in ieder geval door met de bijlessen bij Zohar. Dank voor de goede zorgen.”

“PS: Els zei nog wel dat ze hier niet bang was om fouten te maken en dat is natuurlijk heel goed!”

“Zomerschool is het leukst om te doen! Ik heb het 1 week gedaan en ik heet Kevin ben 12 jaar en woon in Purmerend. Ik vind het leuk om meer te leren en ik heb veeeeel gerekend. Ik vind het jammer dat ik weg ga, maar ik heb het leuk gehad en nu nog hopen dat ik na de zomervakantie hier op school mag blijven! Ik krijg heeeel veeeel aandacht en meer hulp en ik heb nieuwe vrienden gemaakt en ik heb ervan genoten.”

“Sinds ons kind bijles krijgt is hij met sprongen vooruit gegaan op school. Bijles vindt hij heel leuk, hij is nu zelfverzekerder en heel erg blij dat hij betere cijfers krijgt op school met zelfs een havo/vwo advies.

“In een kleine groep werken aan leerstof van het afgelopen jaar en ook nieuwe leerstof. Daarnaast vertelt onze zoon hoe leuk het is om in een hechte groep samen activiteiten te ondernemen. De persoonlijke aandacht doet hem heel veel goed.  Dank jullie wel voor alles.”

“Ik vond de zomerschool heel leuk en het was leerzaam. Ik vind het jammer dat ik stop, maar volgend jaar kom ik weer. Ik heb ook veel vriendinnen gemaakt: Laura, Parisa en Els. Ik zal jullie missen en ik ga iedereen missen.”

“Ik vond het leuk dat ik ging werken en de splitskaartjes. En de spullen die we gemaakt hebben met de kratten. Zomerschool bedankt!”

“Dit is de tweede keer dat mijn oudste dochter naar de vakantieschool gaat. Ze is zo enthousiast dat haar zus nu ook mee wilde naar de Zomerschool. Annelin vertelde mij gisteren avond voor het slapen gaan: “Als elke reguliere school, hetzelfde zou zijn als de vakantieschool, gaat ieder kind met veel plezier naar school.” De vakantieschool, een plek waar leren en plezier heel goed samen gaan.”

“De zomerschool was heel nuttig voor onze zoon. Naast het werken was het ook heel erg leuk. Iggy heeft het erg naar zijn zin gehad. Ook hebben we handige tips mee gekregen om thuis uit te proberen. Iggy zegt zelf dat het leuk en leerzaam was!”

“Het gaat erg goed met mijn zoon op school. Hij heeft de smaak dankzij jullie te pakken gekregen. Ik denk dat we er weer bij zijn in de zomervakantie.”

“Aanvankelijk was Mijn dochter sceptisch om naar de zomerschool te gaan. Ze had al genoeg school gehad, vond ze. Maar na een dag was dat idee over. Ze heeft het zo enorm naar haar zin gehad. Elke dag ging ze met veel plezier. Maar het meest opvallende was dat ze na een week zo zelfverzekerd was. Dit was echt bijzonder. Het verslag wat we aan het einde van de week meekregen was zeer treffend. Wij zijn erg blij dat we dit gedaan hebben.”

“Iedere dag kwam mijn zoon vrolijk thuis. Wij vonden het een super week. De activiteiten in de middag vond hij altijd leuk. Wij vonden de combinatie tussen leren in de ochtend en iets leuks in de middag perfect.
Tip: van ons zou de dag nog wel een uurtje langer mogen duren dus ophalen om vier uur i.p.v. 14.45 zou perfect zijn.
Heel erg bedankt voor de fijne week!!”

“Ik vond zomerschool leuk en ik wou dat ik hier nog kon zijn, maar ik heb nog een week om hier te kunnen blijven. Tot volgende week!”

“Mijn dochter heeft het onwijs naar haar zin gehad. Ze heeft aangegeven volgende jaar wel twee weken te willen. Haar zusje was teleurgesteld dat zij niet naar de zomerschool mocht. Dus volgend jaar kan je rekenen op twee.”

“Mijn dochter heeft het heel erg naar haar zin gehad tijdens de zomerschool. Ze heeft hard gewerkt en daarnaast ook veel plezier gehad.”

“Volgend jaar is het zeker de moeite waard om weer mee te doen, als het aansluit bij onze vakantie.”

”Ik doe al een heel jaar schoolwerk” , had ze te kennen gegeven.
Nu zegt ze het volgende: “Ik wil jullie even laten weten dat mijn dochter boven verwachting het erg leuk vindt. Zo leuk zelfs dat ze nog wel een paar dagen zou willen komen als jullie volgende week nog een zomerschool organiseren.”

“Ik was op zoek naar een combinatie van leren en plezier. De kindjes hadden in eerste instantie geen zin, maar na dag 1 vonden ze het helemaal leuk. Faye gaf zelf aan dat ze nog wel een week zo willen. Ik ben erg blij dat ik deze beslissing heb genomen.
Blije kinderen = blije ouders.”

“De eerste dag dacht ik: “ Oh, help, ik moet de hele dag werken!”
Maar dat was helemaal niet zo. Ik heb wel gewerkt, heel veel gerekend en ook geschreven. Maar ik mocht elke dag een fruitsalade maken en we hebben geknutseld en een heleboel andere dingen gedaan. De kinderen waren allemaal heel leuk en de juffen heel lief. Bijna alles was leuk.”

“Ik dacht, nu heb ik vakantie en moet ik nog naar school. Maar ik ben in deze week heel erg vooruit gegaan met spelling en de tafels en dat is fijn. Ik vond het erg leuk en vind het jammer dat het voorbij is.”

“Op school is het vaak zo druk. Hier was het lekker rustig en kon ik me concentreren. Ik had er helemaal geen zin in en vond het maar stom dat ik in de vakantie naar school moest. Maar na de eerste dag was ik helemaal om. Nu ben ik blij dat ik het gedaan heb.
Ik heb vooral veel van studievaardigheden geleerd.”

“Het was weer een geslaagde week. Ik merk dat Jason vooral weer heel veel plezier in het leren begint te krijgen. Wij zijn er de laatste weer bij :)”

“Het was heeeeeeeeeeeel erg leuk. Heel anders dan ik had gedacht. Ik heb heel hard gewerkt en klokkijken en de kalender geleerd. We hebben vaak winkeltje gespeeld, dat vond ik heel leuk. Ik kom volgend jaar weer!!”

“Janie was in eerste instantie niet heel erg overtuigd dat het leuk zou vinden en na dag 1 was hij helemaal verkocht. Hij heeft veel geleerd en ook het plezier in het leren weer ontdekt. En ook veel lol met de groep gehad. Wij zijn super blij dat we deze school hebben gevonden. Janie verheugd zich al op de extra week die we hebben geboekt.”

“De zomerschool was superleuk. Ik heb van alles geleerd, de persoonsvorm, onderwerp en werkwoordelijk gezegde. En het aller leukste vond ik knutselen. Ik ga zeker volgend jaar weer!!!”

“Ik ben hier voor mezelf, niet voor iemand anders. Daarom werkt ik de hele dag hard door met mijn klas. Met mijn juffen ben ik er samen uitgekomen. Laat die Cito maar komen!”

“Het was een hele leuke week met de kinderen en de leuke juffen. Het was elke dag weer een feest en het was ook super goed weer. Het leukste werk om te doen vond ik geschiedenis en het was ook leuk om lang te voetballen.”

“De zomerschool was echt leuk. Het leukste was muziek maken. We hebben ook zelf digitaal muziek gemaakt dat was ook erg leuk. Ik heb ook veel geleerd zoals werkwoordspelling, spelling taal en begrijpend lezen.”

“De zomerschool was SUPER!! Echt te gek!! Ik heb veel geleerd met taal. We hebben ook gezwommen. Het was een goede keuze om naar de zomerschool te gaan. En ik weet nu wat BIJWOORDEN zijn!!”

“Ik vind het jammer dat het afgelopen is. Er waren echt leuke kinderen en super lieve juffen. Het eten was ook heel lekker. Ik vond het goed geregeld op het gebied van onderwijs. Iedereen was heel hulpvaardig.”

“Ik kwam binnen en had niet zo veel zin in de Zomerschool. De 2e dag had ik er wel zin in want ik wist dat het leuk is. Als je iets niet weet dan leggen juffen (Ingrid en Anne) het heel goed uit dus dat helpt ook. Eerst ga je even werken later dan even eten dan weer even werken, dan gaan 2 leerlingen mee naar de supermarkt. Dan hebben ze iets gehaald met de juf en dan gaan we eten (pauze) We gaan ook vaak buiten spelen en naar een speeltuin als we terug van de speeltuin komen dan gaan we knutselen of spelen.
Tip: word niet zenuwachtig want het is super leuk.”

“Een geweldige manier om kinderen weer plezier in leren te laten krijgen. Leuke activiteiten en bovendien leerzaam.
Juf Anne vinden wij echt fantastische juf. Ze geeft energie en laat de kinderen zijn en tevens het beste uit ze halen. Een goede lieve benadering en creatieve aanpak. Bovendien geeft ze de kinderen uitdaging en motivatie. Ik ben ervan overtuigd dat Ted altijd met veel plezier zal terug kijken naar de 3 mooie zomerweken. Hij komt ook zeker terug!
Heel veel dank dat Ted plezier uit leren weer terug kan vinden.”

“Owen vond de uitleg van het werk dat hij kreeg en niet begreep goed. De groep was gezellig.
Leuk de foto’s die ik dagelijks via de app kreeg, je kan dan zien hoe de dag verlopen is.”

“Zodra ze wisten dat ze in de laatste week de vakantie naar Zomerschool moesten, was er in de eerste instantie weerstand. Gelukkig kregen we maandagmiddag blije kids terug. De kinderen zijn heel tevreden en blij met jullie aanpak.”

“Mijn dochter van 9 jaar had het ontzettend fijn op de Zomerschool. De afwisseling van leren en spelen vond ze geweldig en met trots vertelde ze iedere dag helemaal vrolijk wat ze geleerd had. Zeker voor herhaling vatbaar!
Dankjewel voor de goede zorgen.”

“Onze dochter Juno heeft een erg leuke week gehad bij de Zomerschool. Ze kwam iedere dag moe en blij weer thuis. Ze heeft erg haar best gedaan op het oefenen met rekenen en was een tevreden met de opgaven in haar eigen map om te oefenen. Wij raden het erg aan.”

“Veel over gehoord maar nu ook echt de verhalen van me eigen kinderen gehoord! Wat een super leuke ervaring er wordt veel geleerd, geholpen, gespeeld, gepraat over interessante onderwerpen! Nieuwe juf en meester voor even is ook leuk! Was echte school ook maar zo samen koken, samen leren, samen spelen en veel leren vooral!
Volgend jaar zijn we er weer!”

“Ondanks vakantie ging Lotte met veel plezier naar de vakantieschool. Het motto “work hard, play hard” welke wij ook thuis hanteren is zeker van toepassing. Ze heeft veel rekenmeters gemaakt maar door de activiteiten werd het geen straf om te gaan.”

“Ook week 2 was voor Wolf een positieve eravring. Met veel plezier ging hij dag in dag uit naar de Zomerschool! Wat een fijne lieve duidelijke juf! Heel veel dank wederom.”

“Lilly vond het echt leuk. Ze was zelf verrast hoe leuk het is bij jullie op de Zomerschool.”

“Ik moest een Zomerschool zoeken want ik was nog niet zo goed in mijn taken op school dus ik ging zoeken en uiteindelijk kwam ik bij Karin Bijles Centrum eerst dacht ik ah nee ik wil niet naar een school in mij zomervakantie maar mijn eerste dag op de Zomerschool zag ik Juf Anne en voelde ik me heel erg welkom en geholpen en je gaat niet 6 uur alleen maar werken, maar ook leuke activiteiten doen zoals met je klas naar een park, speeltuin en spelletjes! Je hebt ook elke week een thema en met dat thema ga je aan de slag voor de grote voorstelling op vrijdag. Je ouders mogen komen en dan kan je laten zien waar je aan hebt gewerkt met dat thema. Ik heb veel gewerkt aan werkwoord spelling en daar ben ik goed in geworden. Als je Zomerschool/bijles zoekt kom dan naar Karin Bijles Centrum!!”

“Jullie hebben een geweldige omgeving gevormd. Ze had elke dag zin om te komen en kwam terug met leuke verhalen. De andere kinderen waren erg aardig tegen haar en ze vond het leuk om te spelen. Super bedankt!”

“Karin en haar team hebben bijna 2 jaar lang mijn 2 kinderen voornamelijk in het Nederlands (spelling, grammatica, begrijpend lezen) begeleid. Ik wou dat mijn kinderen wiskunde bijles kregen van Karin en de materialen die zij aanbood. Deze materialen kon ik van de school (Rekensprint) huren en hierdoor kreeg ik elke week extra school materiaal, dus allebei hielden we bij hoe de ontwikkeling van mijn kinderen ging. Ik zal Karin en haar team voor altijd dankbaar zijn.
Ze hielp mijn kinderen academisch te verbeteren, maar bovenal versterkten ze hun zelfvertrouwen en zelfrespect. Mijn kinderen weten nu hoe ze hun schoolwerk moeten aanpakken en hoe ze de juiste vragen moeten stellen, als ze het niet begrijpen. Eén van mijn kinderen was al voorbereid voor het volgende schooljaar voordat hij aan bijles begon. Karin heeft een aantal maanden aandacht besteed aan de houding en gedrag van mijn kinderen. Gelukkig is hij nu een kind dat vrienden maakt en examens leuk vindt. Er werd gedacht dat mijn andere kind dyslexie had. Hoewel spelling nooit haar sterkste rol zal spelen, zit ze op schema met haar klasgenoten.
Karin was flexibel in het geven van onderwijs en docenten, naarmate mijn kinderen zich ontwikkelden. Ze werkte ook samen met de school om het beste uit hen te halen. Uiteindelijk haal je uit de lessen wat je erin stopt. De docenten doen hun best, maar ik zou alle ouders aanraden om betrokken te blijven.
Het team luistert naar jou en je kind en haalt het meeste uit de lessen.”

“Van te voren had Nadine heel erg uitgekeken naar een weekje zomerschool, hoe zou het zijn om met allemaal “gewone” kinderen een hele week aan de slag te gaan.
Het was zo spannend dat ze er zelfs moeilijk van kon slapen. Nadine is motorisch beperkt en zit merendeels in een rolstoel. Vanwege de professionaliteit van Karin en de andere begeleiders hebben wij geen moment getwijfeld of het wel goed zou gaan die week. Karin heeft van te voren alles heel goed opgezet en geregeld dat Nadine voortdurend begeleiding zou hebben.
Daarnaast was de groep kinderen geweldig. Nadine kreeg hulp van alle kinderen en met buitenactiviteiten werd ze maar al te graag geholpen en geduwd door kinderen. Iedere dag kwam ze moe thuis van het harde werken, maar wel met leuke verhalen en ervaringen en keek ze weer uit naar de volgende dag.
Nadine heeft zelfs stiekem een Whatsapp naar Karin gestuurd of ze niet twee weken mocht komen, zo leuk vond ze het.
Ze wist dat ze ’s ochtends vooral zou werken aan rekenen en taalwerkjes, maar ze was dolenthousiast. Het middagprogramma en de gezelligheid van zomerschool. daar verheugde ze zich vooral op. Ik vroeg haar wel eens wat ze de volgende dag gingen doen.
Ze zei dan: “Dat weet ik niet, elke dag is een verrassing en dat is zo leuk!” Ze heeft deze week zo veel geleerd en heeft weer een grote stap gemaakt in haar persoonlijke ontwikkeling.
Ik dank Karin en haar geweldige team hiervoor.”

“Lisa vond de Herfstschool hartstikke leuk. Ze keek er elke dag ontzettend naar uit om naar school te gaan. Aan het einde van de schooldag ging zij voldaan en blij naar huis. Wij zijn ontzettend blij dat Lisa meegedaan heeft aan de Herfstschool.”

“Safiyah heeft het erg naar haar zin gehad. Ze heeft geleerd, geknutseld, gespeeld, en nieuwe vriendjes gemaakt. De week is erg leuk verlopen. Ook ben ik heel erg tevreden over de leuke enthousiaste docenten. De weekafsluiting op vrijdag was top. De kinderen worden dan even in het zonnetje gezet.”

“De Herfstschool vond ik erg leuk, want de juffen en meester hebben mij heel veel nieuwe dingen geleerd. Het was altijd gezellig en ik maakte snel vrienden. De kinderen waren super enthousiast en zijn elke dag weer opnieuw blij thuis gekomen.”

“Op de Herfstschool was ik vaak blij dat kwam vooral, omdat er lekker eten werd gekookt. Natuurlijk heb ik elke ochtend in deze week veel geleerd en gewerkt aan school. Maar het maken van slijm vond ik deze week toch het leukste.”

”Wat ik leuk vond aan de Herfstschool was; wafels maken, buitenspelen, boodschappen doen, koken, herfst knutselen, toneelstuk spelen, spelletjes spelen op de computer en knutselen.”

“De jongens hebben enorm genoten van de herfstschool en zouden graag weer deelnemen aan de winterschool.”

“Jason leefde enorm op tijdens de vakantieschool. We hebben elke dag een vrolijk ventje opgehaald.”

”Ik vind meester peter heel lief, omdat hij goed kan uitleggen. Verder vond ik, rekenen, koken, buitenspelen en boodschappen erg leuk.”

”Deze week deed ik mee aan de herfstschool. We hebben in de lunch zelf pizza’s gemaakt en natuurlijk ook zelf opgegeten. Het lekkerste vond ik de wafels die we de dag daarna zelf hebben gemaakt, nu gaan ik het over de activiteiten hebben. We hebben rupsjes en heksjes geknutseld, daarna gingen we buiten spelen en een verrassing voor bereiden. We gingen ook takken versieren met allerlei dingetjes. Het leukste vond ik de verrassing voorbereiden voor de ouders. O ja, ik heb vriendinnetjes gemaakt ze heet Adriana en het stomste vond ik het buitenspelen ik deed ook twee keer mee aan de zomerschool de leukste juf was Anne.”

”Ik vond buitenspelen en het koken erg leuk. In de ochtend heb ik rekenen geleerd, daarna hebben we rond de lunch tijd samen met de juffen boodschappen gedaan.
Nadat we de boodschappen hebben gehaald zijn we gaan wafels gaan maken met de juf. De meester en juffen waren trouwens heel erg aardig en lief tegen ons. De meester was alleen wel het leukste, omdat hij goed in voetbal is en normaal heel serieus was.”

“Ik vond het erg leuk op de herfstschool. We hebben heel veel werk gekregen in onze mappen, die we vrijdag helemaal af moesten hebben. Daardoor hoop ik beter te worden op school. Ik heb zelf in de keuken gestaan met mijn vrienden, waar we heerlijke pizza’s hebben gemaakt. De juffen en meesters waren erg lief. Deze dingen hebben we in de herfstschool gedaan; buitenspelen, koken, knutselen en de stikkers. ;)”

”Deze week was super leuk. Ik heb in deze week veel geleerd en het vooral gezellig gehad. Ik stond ook zelf in de keuken en ik vond het echt super leuk. Samen heb ik met Esma pizza’s gemaakt en het was heerlijk. We hebben ook geknutseld en ik vond de heks/tak knutselen het leukste. De juffen waren ook erg lief tegen mij. Het leukste vond ik; koken, knutselen, de stikkers en kleien.”

”Het was echt super leuk op de herfstschool. We kregen in de ochtend een map met allemaal werk en je mocht zelf kiezen wat je wilde maken. En de meester en juf liepen rond om je te helpen.
Ik heb veel geleerd, want ik vond het werkwoordelijk gezegde lastig maar nu gelukkig niet meer.
We hebben ook elke middag geluncht. Je mag dan ook zelf koken; het lekkerste vond ik de wafels. In de middag doen we alleen maar leuke dingen. We hebben in de middag ook heksen en herfsttakken geknutseld.
We hebben ook een voorstelling geoefend en opgevoerd en ik was sneeuwwitje. Ik had veel contact met Maumie, Malak, Esma, Fleur en Adriana. De juffen waren ook heel lief en de meester ook.”

”Op de Herfstschool vond ik het hartstikke leuk en heb ik ook veel geleerd in deze week. We doen hier leuke activiteiten zoals: koken, knutselen, toneelspelen, kleien en boodschappen doen.
Als je jouw best doet kan je hier ook stikkers krijgen voor je goede werk, ik heb er al best veel. In de werkmap zat veel oefenwerk zoals van: spelling, rekenen, woordenschat en nog veel meer. Alle juffen en meesters zijn heel erg leuk. Ik heb zelf ook in de keuken gestaan, waar ik samen met mijn vrienden heb gekookt. Maar het stomste vond ik boodschappen doen en koken.”

“Het was de eerste dag erg leuk, om de vogels te maken, te hebben gegeten en om buiten gespeeld te hebben. De tweede dag was ook grappig, omdat we bomen hebben geknutseld met afdrukkenen ik heb geleerd hoe je moet koken. Ik heb ook geleerd hoe je de werkwoorden kunt herkennen en hoe je de persoonsvorm moet vinden. De volgende dag hebben we molens bekeken en zijn we met een boot gaan varen en kregen we een rondleiding, wat super leerzaam was. Toen we klaar waren met varen hebben we ergens gezeten en iets gegeten. Nadat we klaar waren met eten hebben we nog een stukje gelopen en nog buiten gespeeld.”

“Ik vond het bij de molens erg leuk. En ik vond het geweldig hoe de kaas werd gemaakt. Je mocht zelfs de soorten kaas proeven. Er waren ook dieren rondom de molens, deze dieren waren heel zacht en wollig. We gingen ook in een boot een stukje varen. Toen zagen we alle molens van de andere kant, we hebben tijdens de boottocht ook veel informatie gekregen over de molens. Over bijvoorbeeld hoe oud ze zijn. Op dinsdag hebben we zelf gemaakte pizza gegeten en op donderdag gingen we zelf boodschappen doen.”

“Deze herfstvakantie vond ik heel leuk. Ik heb erg veel dingen geleerd, zoals begrijpend lezen. Mijn vrienden en ik hebben ook in de pauzes veel gevoetbald. We zijn ook met de hele klas naar de Zaanse Schans gegaan. We mochten zelfs met een rondvaartboot varen, dit vond ik erg leuk. De busrit vond ik minder leuk minder leuk, omdat de bus veel bewoog en ik daardoor erg misselijk werd, maar het was het wel waard. De juffen waren ook hartstikke aardig, ze hielpen me vaak tijdens het leren en maken van opdrachten. Tijdens de pauze mocht ik ook een keer boodschappen doen, toen hebben we allemaal dingen gekocht om een pizza te maken. We hebben ook geknutseld, we hebben uilen gemaakt van ouwe cd’s.”

“Het eerste wat leuk was om weer te doen, was om naar de herfstschool te gaan. We gingen naar de Zaanse Schans, dat was erg leuk en gezellig. We gingen ook op een boot, waar we alle molens zagen, zoals de zaag molen en de graanmolen. Ik heb groene kaas geproefd, wat naar pesto proefde.
Ik had drie leuke juffen: Anne Henny en Els. Ze zijn heel aardig en spontaan. Juf Anne had me verwelkomt in de groep. Ik was erg blij toen ik haar weer zag. Naast mij zat Delia, waar ik gelijk vrienden mee heb gemaakt. Het werk wat ik in e ochtenden moest doen was op mijn niveau. In de pauzes hebben we gevoetbald, wat mijn favoriete sport is. Delia, Yurick en ik gingen samen pizza’s maken. We hebben geverfd en een uil geknutseld.”

“Het begon op 21 oktober 2019 0m 09:00 uur. Zelf wou ik naar de Herfstschool gaan, omdat ik een goed schooladvies wil. Maar ja ik heb wel gewoon pauze, maar soms denk ik, dat ik gewoon thuis wil zijn, maar ik ga toch altijd door, totdat mijn advies hoger is. Rekenen en studievaardigheden erg leuk. Iedereen is ook erg aardig en de juffen zijn ook lief. We hebben veel geleerd, maar ook veel leuke dingen gedaan zoals knutselen, maar we zijn ook naar de Zaanse Schans gegaan, dit was best bijzonder. Er waren ook veel toeristen en het was erg druk.”

“Het eten was heerlijk!! We hebben zelf pizza gemaakt met mozzarella, tomatensaus en basilicum. Taart hebben we ook gegeten alleen niet zelf gemaakt. En we hebben wafels gegeten bij de Zaanse Schans. Wat ik in de ochtenden heb geleerd is rekenen, klokkijken (digitaal), spelling, verhaalsommen. We hebben vooral de minisommen geoefend, want die vond ik het moeilijkste.
De leukste dingen in deze week vond ik het reisje naar de Zaanse Schans, het buitenspelen en boodschappen.”

“De boottocht vond ik het leukste moment van de Herfstschool. Tijdens het schooluitje hebben we lekkere broodjes gegeten en was er een boerderij waar ik schapen en koeien heb geaaid. De Molens waren ook leuk om te zien. In de molens waren kleine winkels waar mensen kaas verkochten en mochten we ook een paar kaas stukjes proeven. Het spelen in het speeltuintje was het leukste, hier hebben we veel lol gehad en veel gevoetbald.”

“Tijdens het uitje gingen we met een boot varen. We hebben tijdens de tocht veel molens gezien.
We mochten ook allemaal verschillende soorten kaas is winkels proeven.”

“Onze twee zoons verschillen enorm in karakter, interesses en leerbehoefte. Bij Karin bijles Centrum hebben ze voor elk kind een aanpak op maat. Beide jongens hebben enorm genoten van de vakantieschool. We hebben elke dag twee blije ventjes mogen ophalen. Als ouder doet dat je goed om te zien. Vooral omdat de jongens niet altijd met plezier naar school gaan. Soms is de oorzaak hiervan moeilijk te achterhalen. Vakantieschool van Karin Bijles Centrum is een aanrader voor zowel de meer-en hoogbegaafde kinderen als de kinderen die moeite hebben om de lesstof eigen te maken. Soms zit het probleem in het gedrag of aanpak en heeft een kind meer uitdaging en/of begeleiding nodig om te leren en te “leren leren”. Bij Karin Bijles Centrum weten ze hier goed op in te spelen.”

“Het lekkerste vond ik de pizza’s met kaas en de broodjes. Chips met mais vond ik ook erg lekker.
In de pauzes hebben we buiten gespeeld. Samen met mijn vrienden heb ik voetbal gespeeld. Vaak waren de teams erg oneerlijk. Het leukste vond ik het uitje in de Zaanse Schans, maar voetballen vond ik ook erg leuk. Het stomste vond ik het werken, maar eigenlijk was er niet veel stom.”

“Onze dochterwilde absoluut niet naar de Herfstschool maar heeft een super leerzame week gehad.”

“Zelfs tijdens de vakantie gaan mijn kinderen hier graag naartoe. Ze doen leuke educatieve dingen zonder dat de kids dit door hebben.”

“Mijn naam is Delia en ik wil niet naar de herfstschool maar mijn moeder zegt dat het leuk gezellig & leerzaam is. Maar NEE!! Ik wil niet naar school terwijl het vakantie is, het is V-A-K-A-N-T-I-E!! En bijna iedereen van mijn klas gaat op vakantie en hoeft geen huiswerk te maken ook de kinderen die in Nederland blijven. Mijn moeder zei toen maar jij hebt moeite met rekenen en jij wil daar beter in worden denk er heel goed over na en je moet het voor zaterdag weten, dus nog 2 dagen. Ik ging naar mijn kamer en dacht er over na. Ik dacht wat zou ik thuis dan doen ik mag toch niet de hele dag een film kijken en ik moet dan ook huiswerk maken en kan ik me niet concentreren dan ben ik met mijn irritante grote broer en mijn moeder moet gaan werken, dus gaat hij irritanter doen. Oké, ik ga nu wel tekenen en dan kan ik rustig er over nadenken. Uiteindelijk had ik gezegd tegen mijn moeder: “oké, ik ga naar de herfstschool, maar mag ik dan wel vrijdag en zaterdag logeren??” Ja zij mijn moeder en we gaan wel 1 middag iet leuks doen. Mijn moeder was heeeeel trots op mij dat ik heb gekozen om naar de herfstschool te gaan. Daarna was het zondagavond en mijn moeder zei dat we om 08:00 uur moeten opstaan. Zelf was k wel blij omdat we normaal gesproken om 07:00 uur moeten opstaan. Maandag werd ik vanzelf wakker om 08:01 uur en dacht ik dat mama zich vast heeft verslapen. Even later ben ik naar het bed van mijn moeder gelopen en toen zag ik dat ze al wakker was en ging ik bij mijn moeder liggen. Toen ik klaar was ging ik mijn katten Pinny en Kevin een kusje geven en was ik om 08:56 weg, wat betekende dat ik laat was. Ik belde aan en kwam er een juf open die Anne heet, ze verwelkomde me naar binnen en er waren al 6 jongens en 1 meisje. Later kwam er nog 1 jongen en 1 meisje. Ik kreeg een tafel met een meisje, zij heet Lina. We gingen eerst tot half 11 werken. Daarna hebben we een hapje gegeten en toen zij de juf: “Wie wil er boodschappen doen?” Iedereen behalve ik en Lina wilden dinsdag boodschappen doen. De juf had 2 jongens uitgekozen en ik daar blij mee. Nadat we het boodschappenlijstje hebben gemaakt, mochten we buitenspelen. Ik ging voetballen en het was erg leuk, omdat het nat was. Daarna moesten we helaas naar binnen en gingen we tot 12:00 werken. Ongeveer om 12:05 gingen we eten en gingen we boord bolletjes eten. Na het eten zijn we naar een nog groter speeltuin gegaan, met een groter voetbalveld en waar we 6:3 hebben gewonnen. We hebben na het voetballen geknutseld. We hebben van cd’s een soort uiltje gemaakt. Dit hebben we tot 15:00 uur gedaan en toen gingen we naar huis. Zo was de hele week, maar deden we elke dag iets anders.”

“Onze dochter wilde absoluut niet naar de herfstschool, maar heeft een super leuke en leerzame week gehad.”

“De pasta salade vond ik super lekker. We zijn ook naar het park gegaan en hebben ook hotdogs gegeten. In de ochtend heb ik ook gerekend en veel taal geoefend. Mijn beste vriendin is, Romaisa.”

Klik hier voor meer succesverhalen.