”Op de Herfstschool vond ik het hartstikke leuk en heb ik ook veel geleerd in deze week. We doen hier leuke activiteiten zoals: koken, knutselen, toneelspelen, kleien en boodschappen doen. Als je jouw best doet kan je hier ook stikkers krijgen voor je goede werk, ik heb er al best veel. In de werkmap zat veel oefenwerk zoals van: spelling, rekenen, woordenschat en nog veel meer. Alle juffen en meesters zijn heel erg leuk. Ik heb zelf ook in de keuken gestaan, waar ik samen met mijn vrienden heb gekookt. Maar het stomste vond ik boodschappen doen en koken.”

”Deze week was super leuk. Ik heb in deze week veel geleerd en het vooral gezellig gehad. Ik stond ook zelf in de keuken en ik vond het echt super leuk. Samen heb ik met Esma pizza’s gemaakt en het was heerlijk. We hebben ook geknutseld en ik vond de heks/tak knutselen het leukste. De juffen waren ook erg lief tegen mij. Het leukste vond ik; koken, knutselen, de stikkers en kleien.”

“De boottocht vond ik het leukste moment van de Herfstschool. Tijdens het schooluitje hebben we lekkere broodjes gegeten en was er een boerderij waar ik schapen en koeien heb geaaid. De Molens waren ook leuk om te zien. In de molens waren kleine winkels waar mensen kaas verkochten en mochten we ook een paar kaas stukjes proeven. Het spelen in het speeltuintje was het leukste, hier hebben we veel lol gehad en veel gevoetbald.”

“Het eten was heerlijk!! We hebben zelf pizza gemaakt met mozzarella, tomatensaus en basilicum. Taart hebben we ook gegeten alleen niet zelf gemaakt. En we hebben wafels gegeten bij de Zaanse Schans. Wat ik in de ochtenden heb geleerd is rekenen, klokkijken (digitaal), spelling, verhaalsommen. We hebben vooral de minisommen geoefend, want die vond ik het moeilijkste. De leukste dingen in deze week vond ik het reisje naar de Zaanse Schans, het buitenspelen en boodschappen.”

“Het begon op 21 oktober 2019 0m 09:00 uur. Zelf wou ik naar de Herfstschool gaan, omdat ik een goed schooladvies wil. Maar ja ik heb wel gewoon pauze, maar soms denk ik, dat ik gewoon thuis wil zijn, maar ik ga toch altijd door, totdat mijn advies hoger is. Rekenen en studievaardigheden erg leuk. Iedereen is ook erg aardig en de juffen zijn ook lief. We hebben veel geleerd, maar ook veel leuke dingen gedaan zoals knutselen, maar we zijn ook naar de Zaanse Schans gegaan, dit was best bijzonder. Er waren ook veel toeristen en het was erg druk.”

Herfstschool Voor Jou

“Lisa vond de Herfstschool hartstikke leuk. Ze keek er elke dag ontzettend naar uit om naar school te gaan. Aan het einde van de schooldag ging zij voldaan en blij naar huis. Wij zijn ontzettend blij dat Lisa meegedaan heeft aan de Herfstschool.”

“Safiyah heeft het erg naar haar zin gehad. Ze heeft geleerd, geknutseld, gespeeld, en nieuwe vriendjes gemaakt. De week is erg leuk verlopen. Ook ben ik heel erg tevreden over de leuke enthousiaste docenten. De weekafsluiting op vrijdag was top. De kinderen worden dan even in het zonnetje gezet.”

“De Herfstschool vond ik erg leuk, want de juffen en meester hebben mij heel veel nieuwe dingen geleerd. Het was altijd gezellig en ik maakte snel vrienden. De kinderen waren super enthousiast en zijn elke dag weer opnieuw blij thuis gekomen.”

“Op de Herfstschool was ik vaak blij dat kwam vooral, omdat er lekker eten werd gekookt. Natuurlijk heb ik elke ochtend in deze week veel geleerd en gewerkt aan school. Maar het maken van slijm vond ik deze week toch het leukste.”

”Wat ik leuk vond aan de Herfstschool was; wafels maken, buitenspelen, boodschappen doen, koken, herfst knutselen, toneelstuk spelen, spelletjes spelen op de computer en knutselen.”

“De jongens hebben enorm genoten van de herfstschool en zouden graag weer deelnemen aan de winterschool.”

“Jason leefde enorm op tijdens de vakantieschool. We hebben elke dag een vrolijk ventje opgehaald.”

”Ik vind meester peter heel lief, omdat hij goed kan uitleggen. Verder vond ik, rekenen, koken, buitenspelen en boodschappen erg leuk.”

”Deze week deed ik mee aan de herfstschool. We hebben in de lunch zelf pizza’s gemaakt en natuurlijk ook zelf opgegeten. Het lekkerste vond ik de wafels die we de dag daarna zelf hebben gemaakt, nu gaan ik het over de activiteiten hebben. We hebben rupsjes en heksjes geknutseld, daarna gingen we buiten spelen en een verrassing voor bereiden. We gingen ook takken versieren met allerlei dingetjes. Het leukste vond ik de verrassing voorbereiden voor de ouders. O ja, ik heb vriendinnetjes gemaakt ze heet Adriana en het stomste vond ik het buitenspelen ik deed ook twee keer mee aan de zomerschool de leukste juf was Anne.”

”Ik vond buitenspelen en het koken erg leuk. In de ochtend heb ik rekenen geleerd, daarna hebben we rond de lunch tijd samen met de juffen boodschappen gedaan.
Nadat we de boodschappen hebben gehaald zijn we gaan wafels gaan maken met de juf. De meester en juffen waren trouwens heel erg aardig en lief tegen ons. De meester was alleen wel het leukste, omdat hij goed in voetbal is en normaal heel serieus was.”

“Ik vond het erg leuk op de herfstschool. We hebben heel veel werk gekregen in onze mappen, die we vrijdag helemaal af moesten hebben. Daardoor hoop ik beter te worden op school. Ik heb zelf in de keuken gestaan met mijn vrienden, waar we heerlijke pizza’s hebben gemaakt. De juffen en meesters waren erg lief. Deze dingen hebben we in de herfstschool gedaan; buitenspelen, koken, knutselen en de stikkers. ;)”

”Deze week was super leuk. Ik heb in deze week veel geleerd en het vooral gezellig gehad. Ik stond ook zelf in de keuken en ik vond het echt super leuk. Samen heb ik met Esma pizza’s gemaakt en het was heerlijk. We hebben ook geknutseld en ik vond de heks/tak knutselen het leukste. De juffen waren ook erg lief tegen mij. Het leukste vond ik; koken, knutselen, de stikkers en kleien.”

”Het was echt super leuk op de herfstschool. We kregen in de ochtend een map met allemaal werk en je mocht zelf kiezen wat je wilde maken. En de meester en juf liepen rond om je te helpen.
Ik heb veel geleerd, want ik vond het werkwoordelijk gezegde lastig maar nu gelukkig niet meer.
We hebben ook elke middag geluncht. Je mag dan ook zelf koken; het lekkerste vond ik de wafels. In de middag doen we alleen maar leuke dingen. We hebben in de middag ook heksen en herfsttakken geknutseld.
We hebben ook een voorstelling geoefend en opgevoerd en ik was sneeuwwitje. Ik had veel contact met Maumie, Malak, Esma, Fleur en Adriana. De juffen waren ook heel lief en de meester ook.”

”Op de Herfstschool vond ik het hartstikke leuk en heb ik ook veel geleerd in deze week. We doen hier leuke activiteiten zoals: koken, knutselen, toneelspelen, kleien en boodschappen doen.
Als je jouw best doet kan je hier ook stikkers krijgen voor je goede werk, ik heb er al best veel. In de werkmap zat veel oefenwerk zoals van: spelling, rekenen, woordenschat en nog veel meer. Alle juffen en meesters zijn heel erg leuk. Ik heb zelf ook in de keuken gestaan, waar ik samen met mijn vrienden heb gekookt. Maar het stomste vond ik boodschappen doen en koken.”

“Het was de eerste dag erg leuk, om de vogels te maken, te hebben gegeten en om buiten gespeeld te hebben. De tweede dag was ook grappig, omdat we bomen hebben geknutseld met afdrukkenen ik heb geleerd hoe je moet koken. Ik heb ook geleerd hoe je de werkwoorden kunt herkennen en hoe je de persoonsvorm moet vinden. De volgende dag hebben we molens bekeken en zijn we met een boot gaan varen en kregen we een rondleiding, wat super leerzaam was. Toen we klaar waren met varen hebben we ergens gezeten en iets gegeten. Nadat we klaar waren met eten hebben we nog een stukje gelopen en nog buiten gespeeld.”

“Ik vond het bij de molens erg leuk. En ik vond het geweldig hoe de kaas werd gemaakt. Je mocht zelfs de soorten kaas proeven. Er waren ook dieren rondom de molens, deze dieren waren heel zacht en wollig. We gingen ook in een boot een stukje varen. Toen zagen we alle molens van de andere kant, we hebben tijdens de boottocht ook veel informatie gekregen over de molens. Over bijvoorbeeld hoe oud ze zijn. Op dinsdag hebben we zelf gemaakte pizza gegeten en op donderdag gingen we zelf boodschappen doen.”

“Deze herfstvakantie vond ik heel leuk. Ik heb erg veel dingen geleerd, zoals begrijpend lezen. Mijn vrienden en ik hebben ook in de pauzes veel gevoetbald. We zijn ook met de hele klas naar de Zaanse Schans gegaan. We mochten zelfs met een rondvaartboot varen, dit vond ik erg leuk. De busrit vond ik minder leuk minder leuk, omdat de bus veel bewoog en ik daardoor erg misselijk werd, maar het was het wel waard. De juffen waren ook hartstikke aardig, ze hielpen me vaak tijdens het leren en maken van opdrachten. Tijdens de pauze mocht ik ook een keer boodschappen doen, toen hebben we allemaal dingen gekocht om een pizza te maken. We hebben ook geknutseld, we hebben uilen gemaakt van ouwe cd’s.”

“Het eerste wat leuk was om weer te doen, was om naar de herfstschool te gaan. We gingen naar de Zaanse Schans, dat was erg leuk en gezellig. We gingen ook op een boot, waar we alle molens zagen, zoals de zaag molen en de graanmolen. Ik heb groene kaas geproefd, wat naar pesto proefde.
Ik had drie leuke juffen: Anne Henny en Els. Ze zijn heel aardig en spontaan. Juf Anne had me verwelkomt in de groep. Ik was erg blij toen ik haar weer zag. Naast mij zat Delia, waar ik gelijk vrienden mee heb gemaakt. Het werk wat ik in e ochtenden moest doen was op mijn niveau. In de pauzes hebben we gevoetbald, wat mijn favoriete sport is. Delia, Yurick en ik gingen samen pizza’s maken. We hebben geverfd en een uil geknutseld.”

“Het begon op 21 oktober 2019 0m 09:00 uur. Zelf wou ik naar de Herfstschool gaan, omdat ik een goed schooladvies wil. Maar ja ik heb wel gewoon pauze, maar soms denk ik, dat ik gewoon thuis wil zijn, maar ik ga toch altijd door, totdat mijn advies hoger is. Rekenen en studievaardigheden erg leuk. Iedereen is ook erg aardig en de juffen zijn ook lief. We hebben veel geleerd, maar ook veel leuke dingen gedaan zoals knutselen, maar we zijn ook naar de Zaanse Schans gegaan, dit was best bijzonder. Er waren ook veel toeristen en het was erg druk.”

“Het eten was heerlijk!! We hebben zelf pizza gemaakt met mozzarella, tomatensaus en basilicum. Taart hebben we ook gegeten alleen niet zelf gemaakt. En we hebben wafels gegeten bij de Zaanse Schans. Wat ik in de ochtenden heb geleerd is rekenen, klokkijken (digitaal), spelling, verhaalsommen. We hebben vooral de minisommen geoefend, want die vond ik het moeilijkste.
De leukste dingen in deze week vond ik het reisje naar de Zaanse Schans, het buitenspelen en boodschappen.”

“De boottocht vond ik het leukste moment van de Herfstschool. Tijdens het schooluitje hebben we lekkere broodjes gegeten en was er een boerderij waar ik schapen en koeien heb geaaid. De Molens waren ook leuk om te zien. In de molens waren kleine winkels waar mensen kaas verkochten en mochten we ook een paar kaas stukjes proeven. Het spelen in het speeltuintje was het leukste, hier hebben we veel lol gehad en veel gevoetbald.”

“Tijdens het uitje gingen we met een boot varen. We hebben tijdens de tocht veel molens gezien.
We mochten ook allemaal verschillende soorten kaas is winkels proeven.”

“Onze twee zoons verschillen enorm in karakter, interesses en leerbehoefte. Bij Karin bijles Centrum hebben ze voor elk kind een aanpak op maat. Beide jongens hebben enorm genoten van de vakantieschool. We hebben elke dag twee blije ventjes mogen ophalen. Als ouder doet dat je goed om te zien. Vooral omdat de jongens niet altijd met plezier naar school gaan. Soms is de oorzaak hiervan moeilijk te achterhalen. Vakantieschool van Karin Bijles Centrum is een aanrader voor zowel de meer-en hoogbegaafde kinderen als de kinderen die moeite hebben om de lesstof eigen te maken. Soms zit het probleem in het gedrag of aanpak en heeft een kind meer uitdaging en/of begeleiding nodig om te leren en te “leren leren”. Bij Karin Bijles Centrum weten ze hier goed op in te spelen.”

“Het lekkerste vond ik de pizza’s met kaas en de broodjes. Chips met mais vond ik ook erg lekker.
In de pauzes hebben we buiten gespeeld. Samen met mijn vrienden heb ik voetbal gespeeld. Vaak waren de teams erg oneerlijk. Het leukste vond ik het uitje in de Zaanse Schans, maar voetballen vond ik ook erg leuk. Het stomste vond ik het werken, maar eigenlijk was er niet veel stom.”

“Onze dochterwilde absoluut niet naar de Herfstschool maar heeft een super leerzame week gehad.”

“Zelfs tijdens de vakantie gaan mijn kinderen hier graag naartoe. Ze doen leuke educatieve dingen zonder dat de kids dit door hebben.”

“Mijn naam is Delia en ik wil niet naar de herfstschool maar mijn moeder zegt dat het leuk gezellig & leerzaam is. Maar NEE!! Ik wil niet naar school terwijl het vakantie is, het is V-A-K-A-N-T-I-E!! En bijna iedereen van mijn klas gaat op vakantie en hoeft geen huiswerk te maken ook de kinderen die in Nederland blijven. Mijn moeder zei toen maar jij hebt moeite met rekenen en jij wil daar beter in worden denk er heel goed over na en je moet het voor zaterdag weten, dus nog 2 dagen. Ik ging naar mijn kamer en dacht er over na. Ik dacht wat zou ik thuis dan doen ik mag toch niet de hele dag een film kijken en ik moet dan ook huiswerk maken en kan ik me niet concentreren dan ben ik met mijn irritante grote broer en mijn moeder moet gaan werken, dus gaat hij irritanter doen. Oké, ik ga nu wel tekenen en dan kan ik rustig er over nadenken. Uiteindelijk had ik gezegd tegen mijn moeder: “oké, ik ga naar de herfstschool, maar mag ik dan wel vrijdag en zaterdag logeren??” Ja zij mijn moeder en we gaan wel 1 middag iet leuks doen. Mijn moeder was heeeeel trots op mij dat ik heb gekozen om naar de herfstschool te gaan. Daarna was het zondagavond en mijn moeder zei dat we om 08:00 uur moeten opstaan. Zelf was k wel blij omdat we normaal gesproken om 07:00 uur moeten opstaan. Maandag werd ik vanzelf wakker om 08:01 uur en dacht ik dat mama zich vast heeft verslapen. Even later ben ik naar het bed van mijn moeder gelopen en toen zag ik dat ze al wakker was en ging ik bij mijn moeder liggen. Toen ik klaar was ging ik mijn katten Pinny en Kevin een kusje geven en was ik om 08:56 weg, wat betekende dat ik laat was. Ik belde aan en kwam er een juf open die Anne heet, ze verwelkomde me naar binnen en er waren al 6 jongens en 1 meisje. Later kwam er nog 1 jongen en 1 meisje. Ik kreeg een tafel met een meisje, zij heet Lina. We gingen eerst tot half 11 werken. Daarna hebben we een hapje gegeten en toen zij de juf: “Wie wil er boodschappen doen?” Iedereen behalve ik en Lina wilden dinsdag boodschappen doen. De juf had 2 jongens uitgekozen en ik daar blij mee. Nadat we het boodschappenlijstje hebben gemaakt, mochten we buitenspelen. Ik ging voetballen en het was erg leuk, omdat het nat was. Daarna moesten we helaas naar binnen en gingen we tot 12:00 werken. Ongeveer om 12:05 gingen we eten en gingen we boord bolletjes eten. Na het eten zijn we naar een nog groter speeltuin gegaan, met een groter voetbalveld en waar we 6:3 hebben gewonnen. We hebben na het voetballen geknutseld. We hebben van cd’s een soort uiltje gemaakt. Dit hebben we tot 15:00 uur gedaan en toen gingen we naar huis. Zo was de hele week, maar deden we elke dag iets anders.”

“Onze dochter wilde absoluut niet naar de herfstschool, maar heeft een super leuke en leerzame week gehad.”