Ervaringen Zomerschool 2019

Ervaringen Zomerschool 2019:

Moeder Nadine:
“Van te voren had Nadine heel erg uitgekeken naar een weekje zomerschool, hoe zou het zijn om met allemaal “gewone” kinderen een hele week aan de slag te gaan.
Het was zo spannend dat ze er zelfs moeilijk van kon slapen. Nadine is motorisch beperkt en zit merendeels in een rolstoel. Vanwege de professionaliteit van Karin en de andere begeleiders hebben wij geen moment getwijfeld of het wel goed zou gaan die week. Karin heeft van te voren alles heel goed opgezet en geregeld dat Nadine voortdurend begeleiding zou hebben.
Daarnaast was de groep kinderen geweldig. Nadine kreeg hulp van alle kinderen en met buitenactiviteiten werd ze maar al te graag geholpen en geduwd door kinderen. Iedere dag kwam ze moe thuis van het harde werken, maar wel met leuke verhalen en ervaringen en keek ze weer uit naar de volgende dag.
Nadine heeft zelfs stiekem een Whatsapp naar Karin gestuurd of ze niet twee weken mocht komen, zo leuk vond ze het.
Ze wist dat ze ’s ochtends vooral zou werken aan rekenen en taalwerkjes, maar ze was dolenthousiast. Het middagprogramma en de gezelligheid van zomerschool. daar verheugde ze zich vooral op. Ik vroeg haar wel eens wat ze de volgende dag gingen doen.
Ze zei dan: “Dat weet ik niet, elke dag is een verrassing en dat is zo leuk!” Ze heeft deze week zo veel geleerd en heeft weer een grote stap gemaakt in haar persoonlijke ontwikkeling.
Ik dank Karin en haar geweldige team hiervoor.”

Nadine:
“De eerste dag dacht ik: oh, help, ik moet de hele dag werken! Maar dat was helemaal niet zo. Ik heb wel gewerkt, heel veel gerekend en ook geschreven. Maar ik mocht elke dag een fruitsalade maken en we hebben geknutseld en een heleboel andere dingen gedaan. De kinderen waren allemaal heel leuk en de juffen heel lief. Bijna alles was leuk.”

Sofia:
“Ik dacht, nu heb ik vakantie en moet ik nog naar school. Maar ik ben in deze week heel erg vooruit gegaan met spelling en de tafels en dat is fijn. Ik vond het erg leuk en vind het jammer dat het voorbij is.”

Cherona:
“Op school is het vaak zo druk. Hier was het lekker rustig en kon ik me concentreren. Ik had er helemaal geen zin in en vond het maar stom dat ik in de vakantie naar school moest. Maar na de eerste dag was ik helemaal om. Nu ben ik blij dat ik het gedaan heb. Ik heb vooral veel van studievaardigheden geleerd.”

Youssra:
“Het was heeeeel erg leuk. Heel anders dan ik had gedacht. Ik heb heel hard gewerkt en klokkijken en de kalender geleerd. We hebben vaak winkeltje gespeeld, dat vond ik heel leuk. Ik kom zeker volgend jaar weer!”

Sabine:
“De zomerschool was super leuk. Ik heb van alles geleerd, de persoonsvorm, onderwerp en het werkwoordelijk gezegde. En het aller leukste vond ik het knutselen. Ik ga zeker volgend jaar weer komen!!”

Maite:
“Ik ben hier niet voor mezelf, niet voor iemand anders. Daarom werkte ik de hele dag hard door. Met mijn juffen ben ik er samen mee uitgekomen. Laat  die Cito maar komen! Liefs Maite.”

Timothy:
“De zomerschool was echt leuk. het leukste was muziek maken. We hebben ook zelf digitaal muziek gemaakt dat was ook erg leuk. Ik heb ook veel geleerd zoals werkwoordspelling, spelling, taal en begrijpend lezen.”

Julia:
“De zomerschool was SUPER!! Echt te gek!! Ik heb veel geleerd met taal. We hebben ook gezwommen. Het was een goede keuze om naar de zomerschool te gaan. En ik weet nu wat BIJWOORDEN zijn!!”