Ervaringen Herfstschool 2019-2020

Ervaringen Herfstschool 2019:

Delia:
“Mijn naam is Delia en ik wil niet naar de herfstschool maar mijn moeder zegt dat het leuk gezellig & leerzaam is. Maar NEE!! Ik wil niet naar school terwijl het vakantie is, het is V-A-K-A-N-T-I-E!! En bijna iedereen van mijn klas gaat op vakantie en hoeft geen huiswerk te maken ook de kinderen die in Nederland blijven. Mijn moeder zei toen maar jij hebt moeite met rekenen en jij wil daar beter in worden denk er heel goed over na en je moet het voor zaterdag weten, dus nog 2 dagen. Ik ging naar mijn kamer en dacht er over na. Ik dacht wat zou ik thuis dan doen ik mag toch niet de hele dag een film kijken en ik moet dan ook huiswerk maken en kan ik me niet concentreren dan ben ik met mijn irritante grote broer en mijn moeder moet gaan werken, dus gaat hij irritanter doen. Oké, ik ga nu wel tekenen en dan kan ik rustig er over nadenken. Uiteindelijk had ik gezegd tegen mijn moeder: “oké, ik ga naar de herfstschool, maar mag ik dan wel vrijdag en zaterdag logeren??” Ja zij mijn moeder en we gaan wel 1 middag iet leuks doen. Mijn moeder was heeeeel trots op mij dat ik heb gekozen om naar de herfstschool te gaan. Daarna was het zondagavond en mijn moeder zei dat we om 08:00 uur moeten opstaan. Zelf was k wel blij omdat we normaal gesproken om 07:00 uur moeten opstaan. Maandag werd ik vanzelf wakker om 08:01 uur en dacht ik dat mama zich vast heeft verslapen. Even later ben ik naar het bed van mijn moeder gelopen en toen zag ik dat ze al wakker was en ging ik bij mijn moeder liggen. Toen ik klaar was ging ik mijn katten Pinny en Kevin een kusje geven en was ik om 08:56 weg, wat betekende dat ik laat was. Ik belde aan en kwam er een juf open die Anne heet, ze verwelkomde me naar binnen en er waren al 6 jongens en 1 meisje. Later kwam er nog 1 jongen en 1 meisje. Ik kreeg een tafel met een meisje, zij heet Lina. We gingen eerst tot half 11 werken. Daarna hebben we een hapje gegeten en toen zij de juf: “Wie wil er boodschappen doen?” Iedereen behalve ik en Lina wilden dinsdag boodschappen doen. De juf had 2 jongens uitgekozen en ik daar blij mee. Nadat we het boodschappenlijstje hebben gemaakt, mochten we buitenspelen. Ik ging voetballen en het was erg leuk, omdat het nat was. Daarna moesten we helaas naar binnen en gingen we tot 12:00 werken. Ongeveer om 12:05 gingen we eten en gingen we boord bolletjes eten. Na het eten zijn we naar een nog groter speeltuin gegaan, met een groter voetbalveld en waar we 6:3 hebben gewonnen. We hebben na het voetballen geknutseld. We hebben van cd’s een soort uiltje gemaakt. Dit hebben we tot 15:00 uur gedaan en toen gingen we naar huis. Zo was de hele week, maar deden we elke dag iets anders.”

Sidney:
“Het was de eerste dag erg leuk, om de vogels te maken, te hebben gegeten en om buiten gespeeld te hebben. De tweede dag was ook grappig, omdat we bomen hebben geknutseld met afdrukkenen ik heb geleerd hoe je moet koken. Ik heb ook geleerd hoe je de werkwoorden kunt herkennen en hoe je de persoonsvorm moet vinden. De volgende dag hebben we molens bekeken en zijn we met een boot gaan varen en kregen we een rondleiding, wat super leerzaam was. Toen we klaar waren met varen hebben we ergens gezeten en iets gegeten. Nadat we klaar waren met eten hebben we nog een stukje gelopen en nog buiten gespeeld.”

Julia:
“Ik vond het bij de molens erg leuk. En ik vond het geweldig hoe de kaas werd gemaakt. Je mocht zelfs de soorten kaas proeven. Er waren ook dieren rondom de molens, deze dieren waren heel zacht en wollig. We gingen ook in een boot een stukje varen. Toen zagen we alle molens van de andere kant, we hebben tijdens de boottocht ook veel informatie gekregen over de molens. Over bijvoorbeeld hoe oud ze zijn. Op dinsdag hebben we zelf gemaakte pizza gegeten en op donderdag gingen we zelf boodschappen doen.”

Ela:
“Tijdens het uitje gingen we met een boot varen. We hebben tijdens de tocht veel molens gezien.
We mochten ook allemaal verschillende soorten kaas is winkels proeven.”

Lina:
“Het eerste wat leuk was om weer te doen, was om naar de herfstschool te gaan. We gingen naar de Zaanse Schans, dat was erg leuk en gezellig. We gingen ook op een boot, waar we alle molens zagen, zoals de zaag molen en de graanmolen. Ik heb groene kaas geproefd, wat naar pesto proefde.
Ik had drie leuke juffen: Anne Henny en Els. Ze zijn heel aardig en spontaan. Juf Anne had me verwelkomt in de groep. Ik was erg blij toen ik haar weer zag. Naast mij zat Delia, waar ik gelijk vrienden mee heb gemaakt. Het werk wat ik in e ochtenden moest doen was op mijn niveau. In de pauzes hebben we gevoetbald, wat mijn favoriete sport is. Delia, Yurick en ik gingen samen pizza’s maken. We hebben geverfd en een uil geknutseld.”

Bastiaan:
“Het begon op 21 oktober 2019 0m 09:00 uur. Zelf wou ik naar de Herfstschool gaan, omdat ik een goed schooladvies wil. Maar ja ik heb wel gewoon pauze, maar soms denk ik, dat ik gewoon thuis wil zijn, maar ik ga toch altijd door, totdat mijn advies hoger is. Rekenen en studievaardigheden erg leuk. Iedereen is ook erg aardig en de juffen zijn ook lief. We hebben veel geleerd, maar ook veel leuke dingen gedaan zoals knutselen, maar we zijn ook naar de Zaanse Schans gegaan, dit was best bijzonder. Er waren ook veel toeristen en het was erg druk.”

Jurick:
“Het eten was heerlijk!! We hebben zelf pizza gemaakt met mozzarella, tomatensaus en basilicum. Taart hebben we ook gegeten alleen niet zelf gemaakt. En we hebben wafels gegeten bij de Zaanse Schans. Wat ik in de ochtenden heb geleerd is rekenen, klokkijken (digitaal), spelling, verhaalsommen. We hebben vooral de minisommen geoefend, want die vond ik het moeilijkste.
De leukste dingen in deze week vond ik het reisje naar de Zaanse Schans, het buitenspelen en boodschappen.”

Yuan:
“De boottocht vond ik het leukste moment van de Herfstschool. Tijdens het schooluitje hebben we lekkere broodjes gegeten en was er een boerderij waar ik schapen en koeien heb geaaid. De Molens waren ook leuk om te zien. In de molens waren kleine winkels waar mensen kaas verkochten en mochten we ook een paar kaas stukjes proeven. Het spelen in het speeltuintje was het leukste, hier hebben we veel lol gehad en veel gevoetbald.”

Emre:
“Deze herfstvakantie vond ik heel leuk. Ik heb erg veel dingen geleerd, zoals begrijpend lezen. Mijn vrienden en ik hebben ook in de pauzes veel gevoetbald. We zijn ook met de hele klas naar de Zaanse Schans gegaan. We mochten zelfs met een rondvaartboot varen, dit vond ik erg leuk. De busrit vond ik minder leuk minder leuk, omdat de bus veel bewoog en ik daardoor erg misselijk werd, maar het was het wel waard. De juffen waren ook hartstikke aardig, ze hielpen me vaak tijdens het leren en maken van opdrachten. Tijdens de pauze mocht ik ook een keer boodschappen doen, toen hebben we allemaal dingen gekocht om een pizza te maken. We hebben ook geknutseld, we hebben uilen gemaakt van ouwe cd’s.”

Yue:
“Het lekkerste vond ik de pizza’s met kaas en de broodjes. Chips met mais vond ik ook erg lekker.
In de pauzes hebben we buiten gespeeld. Samen met mijn vrienden heb ik voetbal gespeeld. Vaak waren de teams erg oneerlijk. Het leukste vond ik het uitje in de Zaanse Schans, maar voetballen vond ik ook erg leuk. Het stomste vond ik het werken, maar eigenlijk was er niet veel stom.”